Αλέξανδρος Αλεξόπουλος

Καρδιολόγος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο καρδιολόγος Αλέξανδρος Αλεξόπουλος σπούδασε στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών όπου ολοκλήρωσε επίσης τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς. Με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (διάρκεια ενός έτους) μετέβη στην Αγγλία για εξειδίκευση αρχικά στους υπερήχους καρδιάς.Εντυπωσιασμένος από τις επιστημονικές προοπτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να μετεκπαιδευθεί περαιτέρω σε όλους τους τομείς της καρδιακής απεικόνισης (υπέρηχοι, μαγνητική και αξονική καρδιάς). Μετά την ολοκλήρωσητης εξειδίκευσης του διετέλεσε Consultant Cardiologist NHS England (Επιμ./Διευθ. Δημοσίου Συστήματος Υγείας της Αγγλίας) έως τον Οκτώβριο του 2018. Έκτοτε, ο ιατρός παραμένει έως σήμερα Επιστημονικός Συνεργάτης του Liverpool Heart and Chest Hospital.

Η πολυετής εξειδίκευση του ιατρού σε κορυφαία νοσοκομεία του Λονδίνου (Hammersmith Hospital, Heart Hospital) και Λίβερπουλ (Liverpool Heart and Chest Hospital, Royal Liverpool University Hospital) καθώς και η συνεχής επιστημονική συνεργασία με το Liverpool Heart and Chest Hospital διασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο Πατρών.
Ο ιατρός διαθέτει σχετικές πιστοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης καθιστώντας εφικτή τη διενέργεια εξειδικευμένων απεικονιστικών τεχνικών με αποτέλεσμα την αξιόπιστη και έγκαιρη διάγνωση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση πλήθους καρδιολογικών νοσημάτων (στεφανιαία νόσος, βαλβιδοπάθειες, καρδιομυοπάθειες, συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων).