Υπηρεσίες

Ο ιατρός παρέχει τις υπηρεσίες του σε ένα χώρο πρόσφατα ανακαινισμένο, πλήρως εξοπλισμένο και φιλικά διαμορφωμένο προς τον καρδιολογικό ασθενή. Σε συνεργασία με το Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πατρών διενεργούνται οι πλέον σύγχρονες απεικονιστικές τεχνικές (αξονική στεφανιογραφία και μαγνητική καρδιάς). Αξιοσημείωτο είναι οτι ο ιατρός παραμένει επιστημονικός συνεργάτης με το φημισμένο Νοσοκομείο Καρδιάς και Θώρακος του Λίβερπουλ (Liverpool Heart and Chest Hospital) διασφαλίζοντας υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών για τους ασθενείς.

Διαθωρακικό υπερηχοκαρδιογράφημα

(Triplex καρδιάς)

Ο ιατρός διαθέτει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI) με πλούσια εμπειρία σε διάγνωση και παρακολούθηση σύνθετων καρδιολογικών νοσημάτων όπως βαλβιδοπάθειες και μυοκαρδιοπάθειες.

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία (stress echo) με κόπωση ή δοβουταμίνη

 Ασφαλής και αξιόπιστη μέθοδος χωρίς ακτινοβολία για τον αποκλεισμό νόσου των στεφανιαίων αγγείων. Διενεργείται το συνιστώμενο πρωτόκολλο απο την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI). Εάν το ακουστικό παράθυρο δεν είναι ιδανικό, υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης σκιαγραφικού παράγοντα Sonovue για την βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας της εξέτασης. 

.

Διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα (TEE)

Πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI). Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης μέθης εάν το επιθυμεί ο ασθενής και δεν υπάρχουν σχετικές αντενδείξεις απο το ιστορικό. Αξίζει να σημειωθεί οτι παρέχεται η δυνατότητα 3D απεικόνισης η οποία αυξάνει τη διαγνωστική ακρίβεια ιδιαίτερα στις παθήσεις της μιτροειδούς βαλβίδας.

Υπερηχοκαρδιογραφία μυοκαρδιακής παραμόρφωσης (speckle tracking)

 

Νεότερη τεχνική που συνεισφέρει στην πρώιμη διάγνωση καρδιομυοπαθειών και επιπλοκών θεραπείας σε ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς. Η μέθοδος αυτή παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στους συναδέλφους ιατρούς Ογκολόγους και Αιματολόγους.

Υπερηχοκαρδιογραφία αντίθεσης (contrast echo, bubble study)

 

 Πολύ χρήσιμη τεχνική για τον αποκλεισμό θρόμβου Αρ κοιλίας, ακριβή εκτίμηση κλάσματος εξώθησης και αποκλεισμό PFO / μεσοκολπικής επικοινωνίας. Οι ανωτέρω μελέτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στους συναδέλφους Νευρολόγους για τη διερεύνηση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μαγνητική τομογραφία καρδιάς

( Cardiac MRI)

Η συγκεκριμένη εξέταση παρέχει πολύτιμες και αξιόπιστες πληροφορίες για τη διερεύνηση πλήθους καρδιολογικών νοσημάτων όταν οι υπόλοιπες απεικονιστικές τεχνικές είναι μη διαγνωστικές. O ιατρός διαθέτει advanced πιστοποίηση EACVI CMR Level 3 και αν χρειαστεί μπορεί να παρέχει 2η γνώμη σε ασθενείς που έχουν κάνει μαγνητική καρδιάς σε άλλα κέντρα.

Αξονική στεφανιογραφία

(Cardiac CT)

 

Αναίμακτη μέθοδος απεικόνισης των στεφανιαίων αγγείων και άλλων καρδιακών δομών. Διενεργείται μέσα σε λίγα λεπτά και αποφεύγονται οι επιπλοκές της κλασικής επεμβατικής στεφανιογραφίας.

Προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος

 

Η πολυετής εξειδίκευση και ενασχόληση με ιδιαίτερες παθήσεις της καρδιάς, όπως καρδιομυοπάθειες, επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση παθολογικών καταστάσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Λοιπές ιατρικές υπηρεσίες:

 

α. Προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος (check up)

β. Αναλυτικός έλεγχος αρρυθμιών και αρτηριακής πίεσης (Holter monitoring)

γ. Ηλεκτροκαρδιογραφική δοκιμασία κόπωσης

δ. Κατ’οίκον υπερηχογραφικός έλεγχος με φορητό μηχάνημα VSCAN, GENERAL ELECTRIC